Karin van der Zwaag

Vormgeven is een intuïtief proces. Tijdens het ontwerpen worden mijn gedachten omgezet naar concrete vormen door middel van kleur, materiaal en textuur. Ik ben een Beelddenker, enthousiast en vakidioot.

Afgestudeerd aan de Kunstacademie in Kampen in 1992, afdeling architectonische vormgeving. Gedreven door passie voor vormgeving en architectuur ben ik eerst gaan werken bij een architectenbureau. Daar heb ik geleerd onderdeel uit te maken van het bouwproces en heb me verder kunnen verdiepen in bouwkundige zaken. Sinds 1995 werken we zelfstandig of in samenwerking met andere disciplines aan interieurconcepten voor de zakelijke markt, publieke ruimten, onderwijs en zorginstellingen, horeca en particuliere projecten. 

Ons netwerk bestaat uit een breed scala aan uitvoerende partijen. Daarnaast werken we met,- en voor architecten, bouwkundigen, constructeurs en verlichtingsadviseurs en andere specialisten.

Om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied bezoek ik regelmatig beurzen, colleges en seminars over de creatieve industrie, circulaire economie en onderwijs. Om up-to-date te blijven besteed ik veel tijd aan het ontdekken van nieuwe collecties, merken en producten, aan innovatie in techniek en uitvoering, en aan het uitbouwen aan mijn netwerk.

Tevens ben ik als werkvelddeskundige betrokken bij Saxion JDBA en expertgroeplid bij het Cibap